Ілюстрація / REUTERS

Влада провінції Сичуань на південному заході Китаю заборонила відвідувачам заповідників наближатися до панд, годувати і фотографувати їх за гроші.

Щоб фіксувати правопорушення по цій забороні, у заповідниках і розплідниках на території провінції Сичуань встановили цілодобові камери відеоспостереження, повідомляє Global Times.

За інформацією видання, автором заборони виступило Управління лісового господарства провінції Сичуань.

Відео дня

Читайте такожПухнастий знайда: у китайському заповіднику вперше побачили у дикій природі чорно-біле панденя (відео)

"Це відповідь на заклик захисників панд в Китаї, які довгий час агітували за заборону комерційної діяльності заради панд", - розповів виданню Чжао Хуавен, засновник Eudemonia Bank, діяльність якої присвячена захисту місць проживання цих тварин.

Зоологи вважають, що щільний контакт з натовпами людей шкідливий для панд. Бамбукові ведмеді, що перебувають під загрозою зникнення, можуть підхопити якусь інфекцію або вірус, пише China Daily.

Тепер спілкуватися з пандами можуть тільки співробітники, в чиї обов'язки входить щоденний догляд за ними. Про покарання для порушників поки нічого не відомо, але ходять чутки про штраф у розмірі тисячі юанів (150 доларів США).

Раніше УНІАН повідомляв, що в китайському зоопарку показали двомісячних панд. Дитинчата зробили перші невпевнені кроки, за якими стежить більше мільярда людей. Двомісячні панди вже набираються сил і вчаться ходити, хоча зараз це швидше схоже на повзання.