Подружжя пенсіонерів з Житомирщини прихистили у себе двох білченят, які до осені підросли і тепер самі чекають на поповнення.

Читайте такожПугач-втікач з Київщини отримав новий дім в Галицькому нацпарку (відео)

Як йдеться у сюжеті ТСН, навесні на шовковиці біля будинку пенсіонерів поселилася білка, однак згодом її знайшли на дорозі мертвою – ймовірно, збила машина. В дуплі залишилися двоє білченят – дрібних та кволих. Донька господарів почала вигодовувати малечу: поїла молоком зі шприца кожні дві години, навіть вночі.

Назвали тваринок Чіпом та Дейлою. Тепер хлопчик приходить до будинку лише поїсти, а живе на дереві поряд із будинком, а ось дівчинка постійно повертається після прогулянок до будинку. Дейла взагалі виявилась ручною та дуже грайливою, постійно стрибає по хаті та вже встигла знищити всі кімнатні квіти.

Господиня вже звикла до білченят і нікому не хоче їх віддавати, хоче деякі люди вже пропонували їй за ручну білку навіть теля. Тим часом в родині вже чекають на поповнення – Дейла скоро має сама народити білченят.

Загалом, у селі дуже багато білок, однак вони дикі та зазвичай приносять селянам тільки шкоди. Люди скаржаться, що грайливі тваринки знищують увесь урожай горіхів та фруктів на місцевих деревах.

Як повідомляв УНІАН, раніше на Львівщині врятували пораненого лелеку, який застряг на даху будинку.