Иллюстрация REUTERS

У відповідь на видворення турецького міністра у справах сім'ї та соціальної політики з Нідерландів та застосування сили поліцією проти турків, які протестували Роттердамі, Турецька Асоціація виробників червоного м'яса відправляє 40 голландських корів назад в Нідерланди, та погрожує вбити корів, якщо ті будуть знову відправлені до Туреччини.

Булент Тунч, голова Турецької асоціації виробників червоного м'яса заявив турецьким ЗМІ, що символічна партія великої рогатої худоби вже відправлена назад в Нідерланди.

"Голландські корови голштинської породи стали дуже поширені в нашій країні. Але ця порода починає викликати серйозні проблеми", - сказав він.

Відео дня

"В майбутньому ми не хочемо тваринницької продукції з Голландії. Перша партія голштинської породи була завантажена, і ми надішлемо їх назад", - додав він.

Він також заявив, що якщо корів не приймуть назад у Нідерландах, то вони будуть вбиті, а м'ясо буде роздано, пише "ЄвроПравда" з посиланням на турецькі ЗМІ.

"Якщо вони не приймуть їх назад, то ми роздамо м'ясо, після забою", - сказав він.

Нагадаємо, нещодавно стався дипломатичний скандал між Туреччиною та Нідерландами після того, як влада Нідерландів не дозволила приїхати в Роттердам главі МЗС Туреччини і видворила турецького міністра у справах сім’ї та соцполітики.

Після цього, Ердоган назвав дії голландського уряду "фашистськими".

Крім того, віце-прем’єр Туреччини Нуман Куртулмуш заявив, що Туреччина на тлі загострення напруженості між Гаагою та Анкарою може запровадити економічні санкції проти Нідерландів.