У Чернівцях стартував освітній проекту #Сортую з роздільного збору побутових відходів, метою якого є формування  відповідального ставлення до довкілля у молоді та навчання поводження із побутовими відходами.

Читайте такожУ Дрогобичі почали вручну сортувати сміття

Як передає кореспондент УНІАН, відтепер у 43-х загальноосвітніх школах Чернівців будуть встановлені бокси з роздільного збору відходів.

Відео дня

Проект #Сортую розпочався з відкритого екологічного уроку для школярів та вчителів чернівецьких шкіл у місцевій Гімназії №2, куди під час свого робочого візиту на Буковину завітав і Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

Зокрема він наголосив, що навчати суспільство сортуванню сміття необхідно через школярів та студентів. «Місія молоді  - змусити старше покоління належним чином будувати свою поведінку. Для того щоб пришвидшити процес усвідомлення, нам потрібно сфокусувати увагу на роботі з молоддю, з учнями і виховувати нову культуру», - впевнений Остап Семерак.

На думку ініціаторів проекту, школярі, які усвідомлять важливість та необхідність роздільного збирання відходів, допоможуть вихованню відповідального ставлення до довкілля у нашому суспільстві та сформують культуру правильного поводження із побутовими відходами в Україні.

Коментуючи ідею проекту, засновник громадської організації «Україна без сміття» Євгенія Аратовська зауважила, що її ініціатори вбачали за необхідне надати молодому поколінню практичний досвід у поводженні з відходами.

«Коли ми розробляли проект з навчання роздільному збиранню відходів, ми зрозуміли, що школярам потрібне застосування теоретичних знань на практиці. Причому на першому етапі, поки сортування ще не стало повсякденною звичкою. І робити це потрібно максимально просто і зрозуміло. Тому ми відразу ж встановлюємо у школах контейнери для роздільного збору поширених видів відходів – паперу та пластику, які легко накопичити і потім переробити», – розказала Аратовська.

Ініціатори сподіваються, що такі проекти сприятимуть системним змінам у ставленні до екології та впевнені – результатом цілеспрямованої та натхненної роботи громади та бізнесу за підтримки держави обов’язково стане чисте та безпечне довкілля.

Ініціаторами проекту виступили громадські організації «Україна без сміття», Фундація «Відкрите суспільство» за підтримки Фундації «Coсa-Cola».