Канава небезпечна не тільки для тварин, але і для людей / фото Іван Русєв/Facebook

Курорт «Расейка», що примикає до нацпарку «Тузловські лимани» та є рекреаційною зоною, відгородили потужної канавою. А поліція нібито не тільки ігнорує незаконні роботи, а ще і прикриває їх.

Про це повідомляє еколог, співробітник Нацпарку Іван Русєв на своїй сторінці у Facebook.

Еколог звинувачує у роботах голову Лиманської ОТГ Василя Резніченка.

Відео дня
фото Іван Русєв/Facebook

«(Резніченко – ред.) вирішив вирити неймовірну і протяжну канаву навколо курорту Расейка. Канаву на кілометри, як потужне річище ріки, копають люди-нелегали, які одразу зникли, коли ми під’їхали і зупинили цей злочин. Канава така, що жодна тварина не зможе пересуватися з нацпарку і в нацпарк, і також дуже небезпечна для людини. І що абсурдно, що весь грунт з цієї канави їде на відсипку водно-болотних угідь міжнародного значення - Малого Сасику. Крадуть землю, створюють проблеми для міграції тварин і засипають водно-болотні угіддя для подальшого розміщення бадег, які будуть добивати акваторії нацпарку», - написав він.

фото Іван Русєв/Facebook

За словами еколога, поліція нібито прикриває дії замовника і відмовляється відкривати кримінальне провадження. Крім того, правоохоронці блокують роботи екологів по підтриманню екологічного стану Тузлівських лиманів, переконує Русєв.

фото Іван Русєв/Facebook

Раніше Русєв заявляв, що мета такої канави "полягає не тільки в тому, щоб всіх гостей, що приїжджають на відпочинок, «заганяти» як овець через один вузький вхід і збирати з них гроші за відсутності курортних послуг, але в тому числі для того:

  • щоб ця канава з часом перетворилася на потворну сміттєву яму;
  • щоб гуляючи вздовж рекреаційної зони туристи в сутінках і вночі, потрапляли в неї, як у пастку для тварин, і ламали собі ноги;
  • щоб мігруючи дикі тварини - полівки, їжаки, зайці, молоді лисенята, шакалята і ін. падали і гинули в канаві;
  • щоб перекрити доступи для контролю території та акваторій НПП «Тузловські лимани» службі держохорони нацпарку і перешкоджати оперативному затриманню браконьєрів;
  • щоб блокувати можливість оперативного реагування на можливі пожежі".

Вас також можуть зацікавити новини: