Підприємство подвоїло плани з продажу спирту в січні / фото ukrspirt.com

Державне підприємство "Укрспирт" в січні збільшив плани з реалізації спирту до 440,6 тисячі декалітрів, що майже вдвічі більше, ніж за аналогічний період роком раніше - 255,8 тисячі декалітрів.

Читайте такожЗеленський скасував держмонополію на спирт

Про це повідомляє прес-служба держпідприємства.

Відео дня

"Ці цифри свідчить не про те, що ми стали виробляти або споживати більше алкоголю в країні, а про ефективну боротьбу з тіньовим обігом спирту", - цитує прес-служба в. о. голови "Укрспирту" Сергія Блескуна.

Він також зазначив, що держпідприємство робить все можливе для детінізації спиртової галузі та висловив упевненість, що незабаром в Україні зникнуть такі явища як підпільні заводи та нелегальний імпорт спирту.

Як зазначено в повідомленні, у січні поточного року працюватиме 10 заводів "Укрспирту", при цьому в такий же час торік працювали 7 заводів.

Крім того, в листопаді-грудні 2019 року підприємство змінило неефективних керівників шести заводів. Також на шести заводах були встановлені камери відеоспостереження з онлайн-трансляцією.

Наголошується, що зараз підприємство готують до передачі фонду Державного майна України.

Як повідомляв УНІАН, 3 грудня Верховна Рада України прийняла закон про лібералізацію у сфері виробництва спирту та скасування державної монополії на спиртову галузь.

Довідка УНІАН. Державне підприємство "Укрспирт", створене на базі однойменного концерну у 2010 році, є монополістом у спиртовій галузі. Кабінет міністрів України послідовно виступає за приватизацію "Укрспирту", керуючись рекомендаціями Міжнародного валютного фонду.