В Україну планується запуск ринку землі / фото УНІАН

Перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко заявляє, що Верховна Рада на поточній сесії має ухвалити земельну реформу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на засіданні Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту.

Читайте такожПрезидент підписав закон про боротьбу з аграрним рейдерством

Відео дня

За його словами, необхідно завершити на сесії, яка почнеться завтра, реформу в сфері земельного законодавства.

«Я сподіваюсь, що ми на цій сесії поставимо вже крапку з цього питання - приймемо реформу», - сказав Корнієнко.

Корнієнко також наголосив на необхідності завершення реформи децентралізації.

“Сподіваюся, що найближчим часом ми зможемо в контакті з урядом, в контакті з Офісом президента, з усіма фракціями політичних сил провести консультації і вийти на той варіант реформи, який дійсно буде потрібно місцевому самоврядуванню і не буде викликати таких суттєвих заперечень, як попередній варіант”, - наголосив Корнієнко.

Він підкреслив, що також необхідна реформа трудового законодавства. Водночас додав, що поки це можливо, адже дане питання потребує ще додаткового обговорення.

Перший заступник голови фракції «Слуга народу» зазначив, що також важливе вирішення питання місцевих виборів. Він зауважив, що проаналізувавши Виборчий кодекс, який було ухвалено, стало зрозуміло, що там «багато технічних нюансів, які необхідно терміново виправляти».

«Тому що наприкінці третьої сесії Верховна Рада згідно з Конституцією має оголосити місцеві вибори, але якщо ми будемо їх оголошувати в технічно недосконалих умовах, то буде багато загроз, особливо перед нетоповими партіями, і тому цим треба зайнятися на поточній сесії, внісши технічні зміни», - додав депутат.

Як повідомляв УНІАН, 13 листопада Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обігу земель сільськогосподарського призначення", який впроваджує ринок землі в Україні з 1 жовтня 2020 року.

За словами президента України Володимира Зеленського, громадяни інших держав та іноземні компанії отримають право купувати українську землю, лише якщо на це дасть згоду український народ на референдумі.