Експерт пояснив, що буде з цінами на м'ясо до кінця весни / фото depositphotos.com

Ціни на м'ясні продукти в Україні показали значне зростання. Подорожчання склало в межах 30%, але вже в кінці весни вартість може знизитися.

"Подорожчання становить в межах 30%. У даних продуктів є певна сезонність. Зменшення попиту - як тільки починається Великий піст та зростання попиту більш різкий безпосередньо ближче до Великодня, оскільки вже люди готуються до свята. Тому очікується певне здешевлення", - розповів перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький в ефірі національного телемарафону.

При цьому він зазначив, що м'ясо, на відміну від яєць, не подорожчало різко, тому зниження ціни може скласти лише 5-7% ближче до кінця весни. За його словами, влітку ж ціни на м'ясо залежатимуть від ситуації із зерновими, новим урожаєм та кормами, а також від погодних умов. Він вказав, що ціни на м'ясні продукти будуть стабільними, якщо ситуація складеться позитивно.

Відео дня

Ціни на м'ясо в Україні - останні новини

В Україні середня ціна свинини у лютому 2023 року була нижчою на 1,4%, або 2,5 грн/кг, ніж у січні.

При цьому в березні поставки охолодженої та мороженої свинини у березні в грошовому еквіваленті знизилися на третину в порівнянні з лютому і склали 503 тонни або 949 тисячі доларів.

Крім того, аналітики відзначили, що середня ціна кілограма охолодженої свинини в березні склала 180,3 грн/кг, що на 2,1%, або 3,7 грн/кг, вище лютневого показника.

Вас також можуть зацікавити новини: