Зеленський заснував в Україні День виноградаря і винороба / фото ua.depositphotos.com

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким в Україні встановлюється офіційне свято – День виноградаря і винороба.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час виступу на презентації Стратегії розвитку Закарпатської області.

Президент зазначив, що виноробство є важливою складовою для розвитку сільського господарства, інфраструктури та робочих місць у сільській місцевості.

Відео дня

«Сьогодні я підписав указ, що встановлює в Україні офіційне свято – День виноградаря і винороба. Я знаю, що це було важливо для людей, які працюють у цій галузі. Це символічний крок, який підкреслює повагу до цієї професії, та водночас цього замало», - заявив він.

Свято відзначатиметься щороку в другу неділю листопада.

За словами глави держави, уряд і профільне міністерство мають представити комплекс заходів для розвитку українського виноградарства та виноробства.

Читайте такожУкраїна та Китай обговорили розширення поставок агропродукції

«Ми часто кажемо про економічний націоналізм. Давайте зробимо так, щоб закарпатське, одеське, херсонське і, звичайно, кримське вино за якістю і популярністю нічим не поступалися італійському, іспанському, французькому та португальському», - додав він.

Вас також можуть зацікавити новини: