Після вдосконалення елеватору він зможе працювати цілодобово / фото agroprodservice.com.ua

В с. Яструбове Тернопільської області запустили в роботу другу чергу елеваторного комплексу потужністю 100 тисяч тонн зберігання та переробки зернових на рік. Зокрема, було запущено зернозбиральний бункер, сушку, очисник та транспортувальник.

Про це повідомили в прес-службі компанії "Агропродсервіс".

"Після вдосконалення виробничого процесу ми можемо працювати цілодобово та забезпечити переробку понад 100 тисяч тонн зерна на рік", - пояснює директор ТОВ "Галицька зернова компанія" Андрій Боярчук.

Відео дня

В компанії наголошують: головною перевагою цього перевалочного елеватора залишається підведена колія, наявність власного тепловозу та можливість формувати маршрути доставки.

"Для нас це не лише елемент розширення виробничих можливостей, - говорить генеральний директор компанії "Агропродсервіс" Андрій Баран. – Це, в першу чергу, робочі місця і податки в громаду. Адже нашою філософією завжди була фраза "розвиваємося там, де живемо".

Участь в відкритті модернізованого елеватора взяв також і народний депутат, секретар аграрного комітету Іван Чайківський.

"За 5 років підприємство в 6 разів збільшило суму сплати податків. За 2019 сплачено понад 3 500 000 гривень. Інвесторами громади є люди, які тут працюють. Їхні офіційні зарплати - це наповнення бюджету держави, ПДФО - повернення в скарбницю місцевої громади", - написав народний депутат на своїй сторінці в Facebook.

Загальні елеваторні потужності ПАП "Агропродсервіс" сягають майже 200 тисяч тонн одноразового зберігання, додали в компанії.