Буряки в Україні стрімко дешевшають / фото Рixabay

В Україні наразі столові буряки надходять у продаж по 10-14 грн/кг, що в середньому на 14% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня. 

Як повідомляють аналітики проекту EastFruit, при цьому навіть у міру зниження ціни активність покупців залишається досить низькою.

"Приводом для розчарування фермерів є той факт, що на тлі впевненого підвищення попиту на ці коренеплоди протягом останніх кількох тижнів останнім часом відпускні ціни в даному сегменті не просто перестали зростати, а почали стрімко знижуватися. Якщо ще до середини січня буряки в українських господарствах дорожчали, то вже до кінця поточного місяця українські фермери змушені знижувати ціни під впливом вкрай низького попиту", – йдеться в повідомленні.

Відео дня

Але водночас, за словами аналітиків, наразі цей овоч коштує все ж таки в середньому на 70% дорожче, ніж наприкінці січня 2023 року.

Ціни на овочі в Україні – останні новини

В січні в Україні зросли ціни на ряд овочів. Так, в середині січня за тиждень ціни на буряки зросли в середньому на третину. Вони на 74% вищі, ніж в аналогічний період минулого року.

Наразі, якщо порівнювати з минулим роком, то картопля на внутрішньому ринку вже реалізується в середньому в 4 рази дорожче. Більшість великих гравців ринку впевнені у подальшому зростанні цін у цьому сегменті.

Водночас за минулий тиждень в Україні подорожчали на 20% томати, які завезені із Туреччини.

Натомість станом на 26 січня основні продажі тепличного огірка здійснювались по 70-100 грн/кг, що в середньому на 10% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.

Вас також можуть зацікавити новини: