Зростання цін не сприяло зниженню попиту на картоплю / фото УНІАН

В Україні картопля наразі коштує у 2 рази дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. 

Як повідомили експерти аналітичного проекту EastFruit, з початку поточного тижня закупівельна вартість картоплі зросла до 10-14 грн/кг, що в середньому на 20% вище, ніж наприкінці минулого робочого тижня. 

За словами самих виробників, підвищувати ціни в даному сегменті їм дає змогу не тільки високий попит, а й скорочення пропозиції даної продукції з дрібних господарств населення, оскільки через погіршення погодних умов більшість виробників не має можливості відвантажувати свою продукцію на ринок.

Відео дня

При цьому оператори ринку зазначають, що зростання цін не сприяло зниженню попиту на картоплю, у зв’язку з чим вони не виключають, що наступного тижня фермери робитимуть спроби вкотре підвищити ціни в цьому сегменті.

Вартість овочів на українському ринку

В першій половині листопада значно подорожчала цибуля. За тиждень ціни на неї зросли на 25%. Згодом почала зростати вартість картоплі. За тиждень вона стала на 17% дорожче.

В середині листопада змінились ціни на огірки та буряк. Тепличні огірки за тиждень здорожчали на 10%, а буряк за цей час здешевшав на 19%.

Наприкінці останнього місяця осені відчутно зросли ціни на капусту. Вони підскочили за тиждень приблизно на 20%.

В Мінагрополітики прогнозують, що в Україні взимку рекордного здорожчання овочів "борщового набору" не очікується. Проте їхні ціни можуть зростати щомісяця на декілька відсотків.

Вас також можуть зацікавити новини: