Найбільший рівень оплати праці в сільському господарстві спостерігається в Івано-Франківській, Тернопільській, Львівській, Чернігівській та Полтавській областях / Ілюстрація REUTERS

В Україні за січень-жовтень середньомісячна заробітна плата штатних працівників української сільгоспсфери зросла на 18,5% у порівнянні з відповідним періодом попереднього року, зокрема, зарплата виробників харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів зросла на 14,4%.

Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики України посилаючись на дані Державної служби статистики України.

Читайте такожАграріям розповіли, як розвиватиметься сільське господарство наступного року

Відео дня

"У жовтні 2021 року розмір середньої заробітної плати штатних працівників у сільському господарстві склав 12 827 грн і в порівнянні з попереднім місяцем збільшився на 8,5%", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, найбільший рівень оплати праці в сільському господарстві спостерігається в Івано-Франківській, Тернопільській, Львівській, Чернігівській та Полтавській областях.

Також у порівнянні з вереснем 2021 року зросла на 3,9% заробітна плата штатних працівників у виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів, у жовтні 2021 року вона становила 13 055 грн.

У цій сфері найвищі зарплати спостерігаються в Києві, Вінницькій, Миколаївській, Херсонській та Київській областях.

Держбюджет на 2022 рік:

У Державному бюджеті на 2022 рік для Мінагрополітики передбачаються видатки, зокрема на: фінансову підтримку сільгосптоваровиробників - 4,4 млрд грн; підтримку фермерських господарств – 180 млн грн; проведення земельної реформи – 139,4 млн грн; проведення інвентаризації земель та оновлення картографічної основи державного земельного кадастру – 237,8 млн грн.