Україна, своєю чергою, сподівається на конструктивні переговори  / фото УНІАН

Запроваджена 15 квітня заборона щодо ввезення українського зерна до Польщі стосується і його транзиту у треті країни, пояснив у Twitter міністр розвитку і технологій Вальдемар Буда.

"Заборона повна, включаючи заборону транзиту через Польщу", - наголосив він. Буда також додав, що Варшава окремо обговорить з Києвом побудову жорсткої системи і гарантованого проходження товарів через Польщу.

Транзит українського зерна через Польщу - що відомо

В умовах російської морської блокади ЄС скасував всі тарифи і квоти на транзит українського зерна до інших регіонів світу. Однак частина зерна залишилась у європейських країнах, що викликало невдоволення місцевих фермерів.

Відео дня

Хвиля протестів польських аграріїв проти експорту українського зерна призвела до відставки польського міністра сільського господарства Генрика Ковальчика. Одразу потому в уряді Польщі заявили, що не розвантажуватимуть українське зерно, а одразу відправлятимуть його у треті країни. 

15 квітня стало відомо, що Польща заборонила ввезення зерна та іншого продовольства з України. Голова партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський підкреслив, що Польща "була й залишається другом України без найменших змін", однак, завданням польської влади є також захист інтересів своїх громадян, а можлива криза в польському селі відіб'ється на становищі всіх поляків.

Україна, своєю чергою, сподівається на конструктивні переговори щодо проблеми та її вирішення, відповів міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський. 

Вас також можуть зацікавити новини: