Президент відвідав Закарпатську область / фото depositphotos.com

Президент України Володимир Зеленський звернувся до уряду з проханням приділити особливу увагу малим виробництвам у сфері виноградарства та виноробства.

Як повідомляє прес-служба про це він сказав 25 вересня під час робочої поїздки до Закарпатської області.

Читайте такожЕксперти розповіли, чого чекати від цін на продукти у червні

Відео дня

"Зеленський під час робочої поїздки до Закарпатської області зустрівся з топ-менеджерами та власниками провідних компаній - членами клубу Z 100, щоб почути від представників ділових кіл проблемні питання, що потребують вирішення", - йдеться в повідомленні.

Голова Спілки приватних виноградарів та виноробів Закарпаття Олександр Ковач розповів про бар'єри, які заважають розвитку сімейного виноробства. Зокрема, він згадав той факт, що умовою для створення сімейного фермерського господарства є наявність земельної ділянки площею від двох гектарів.

За його словами, враховуючи малоземелля в Закарпатті, не кожен малий фермер має можливість придбати у власність або орендувати від 2 га і більше сільськогосподарських угідь.

Нове свято

25 вересня 2020 року президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким в Україні встановлюється офіційне свято - День виноградаря і винороба.