Ілюстрація REUTERS

Світові ціни на нафту зростають в середу вранці на тлі даних Американського інституту нафти (API) про істотне зниження запасів цієї сировини у США минулого тижня.

Читайте такожЗапаси сланцевої нафти в США удвічі перевищили прогнози - ЗМІ

Про це повідомляє Прайм.

Відео дня

"Станом на 6:43 ціна травневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,6% - до 65,75 долара за барель. Вартість квітневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,88% - до 55,99 долара за барель", - йдеться в повідомленні.

Згідно з даними API, за тиждень з 22 лютого комерційні запаси нафти в США скоротилися на 4,2 мільйона барелів після зростання на 1,26 мільйона барелів тижнем раніше.

"Тепер ринок чекає офіційних даних по запасах від міністерства енергетики США, які будуть опубліковані пізніше в середу. При цьому аналітики прогнозують зростання запасів на 2,842 мільйона барелів після збільшення на 3,672 мільйона барелів тижнем раніше", - підкреслює видання.

Крім того, ціни на нафту продовжує підтримувати скорочення видобутку ОПЕК+ в рамках оновленої угоди, досягнутого в кінці 2018 року. Зокрема, сировинний аналітик Saxo Bank Оле Хансен (Ole Hansen), думку якого наводить агентство Рейтер, пов'язує підвищення цін на нафту останнім часом не з зростанням попиту, а перш за все, з "політично погодженим скороченням видобутку ОПЕК+".