Нафтогаз пропонує газ для потреб населення на умовах ПСО за зменшеною ціною / фото gk-press.if.ua

НАК "Нафтогаз України" розіслала контрагентам додаткові угоди, які містять нову ціну газу при постачанні на умовах ПСО (покладання спеціальних обов'язків).

Про це повідомляє Департамент з комунікацій НАК "Нафтогаз України".

Читайте також«Нафтогаз» звинуватив облгази Фірташа в шантажі споживачів

Відео дня

"Ціна визначена з урахуванням вимог урядових постанов від 8 травня 2019 р. №380 "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 3 квітня 2019 р. №293" та від 19 жовтня 2018 р. № 867 "Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ціна складає 5 990 гривень за тис. куб. м без урахування ПДВ і вартості доставки. Нова ціна на 245 гривень за тис. куб. м або майже на 4% нижче ніж та, що діяла у квітні.

"Раніше постановою № 867 передбачалось, що вартість газу для потреб населення на умовах ПСО з 1 травня мала становити 7184,8 гривні за тис. куб. м без ПДВ і вартості транспортування", – нагадують у "Нафтогазі".

Нагадаємо, "Нафтогаз" з 1 травня знизив ціни на газ для населення на 300 гривень – з 8550 до 8247 гривень за тисячу кубометрів.