Для багатьох проблемних питань у вугільній промисловості, зокрема заборгованості із заробітної плати, рішення знайдені, але вони наразі не реалізуються.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк під час брифінгу за підсумками наради РНБО під головуванням президента Володимира Зеленського.

Читайте такожПеренесення ринку не вирішує, а навпаки - посилює проблеми вугільної галузі - Волинець

Відео дня

"На нараді питання заборгованості заробітної плати гірникам було одним із основних ... Проблеми є, ми це проговорювали, на багато з цих проблем рішення знайдені, але вони просто не реалізуються", - сказав він.

За словами Данилюка, президент після візиту на шахту у Львівській області поспілкувався з людьми і зібрав проблемні питання, з якими стикаються гірники.

"Найближчим часом потрібно вирішити питання, щоб люди отримували зарплату. Для цього повинні бути розподілені кошти. Позиція Мінфіну та уряду полягала в тому, що вони бачать, як це зробити, щоб перекрити відповідний брак коштів, і ми взяли це до відома", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, на Львівщині в ніч проти 29 травня в результаті обвалу породи на шахті "Лісова" загинули двоє гірників. 30 травня президент Зеленський зустрівся з працівниками шахти "Лісова", які розповіли йому про затримки з виплатою заробітної плати.

Кабінет міністрів у державному бюджеті на 2019 рік планував направити на модернізацію державних шахт 2,3 млрд грн.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик вважає, що для виведення державних шахт зі збитковості необхідно вкласти 2 млрд грн в їх модернізацію.

Постійні борги із зарплати перед шахтарями є наслідком складного фінансового становища державних шахт.