Ілюстрація REUTERS

Ціна на електричну енергію для промисловості при запуску в Україні нового ринку електроенергії може зрости на 5-6%, заявив на засіданні уряду міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

Читайте такожЗапуск ринку електроенергії в Україні потрібно відкласти на рік – Герус

"Що стосується промисловості, був прогноз зростання у другому півріччі ОРЦ (оптової ринкової ціни - УНІАН) на 6-7%, не більше 8%. Це ви могли бачити по прогнозному балансу на 2019 рік. Тому, при введенні ринку електричної енергії можливе зростання близько 5-6%", - сказав Насалик.

Відео дня

Він додав, що, починаючи з квітня, в Україні працюють тестові платформи щодо торгів електроенергією, які дозволяють прогнозувати зміну цін після запуску ринку.

"Ми на сьогодні можемо прогнозувати, які ціни будуть з 1 липня 2019 року. Я маю сказати, що ми оптимістично ставимося до запуску ринку електричної енергії в Україні", - зазначив міністр.

Раніше представник президента України у Кабінеті міністрів Андрій Герус, виступаючи на засіданні уряду з цього питання, зазначив, що, згідно з даними НКРЕКП, у разі прийняття урядової постанови про спеціальні зобов'язання ціни на електроенергію для непобутових споживачів зростуть на 40-50%, що матиме негативні наслідки для економіки.