Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський вніс до парламенту законопроект, який передбачає перенесення запуску нового ринку електроенергії з 1 липня 2018 року на 1 липня 2020 року.

Читайте такожГройсман: Кабмін прийняв необхідні рішення, щоб ціни на електроенергію не зростали

Про це на своїй сторінці написав представник президента України у Кабінеті міністрів Андрій Герус.

Відео дня

«На жаль, за 2 роки не була проведена відповідна робота з підготовки до нового ринку. Тому, щоб запобігти різкому зростанню тарифів і кризових явищ на ринку електроенергії, було ініційовано перенесення запуску нової моделі ринку на рік. А разом з цим - розробити і втілити в життя помісячний план підготовки до відповідних змін», - написав він.

Він додав, що президент вніс до парламенту законопроект щодо відновлення «зеленого» тарифу для наземних домашніх сонячних електростанцій (СЕС) потужністю до 30 кВт.

Обом законопроектам було присвоєно статус невідкладних.

Як повідомляв УНІАН, у середині квітня 2017 року Верховна Рада прийняла Закон «Про ринок електроенергії». За словами одного з авторів документа, народного депутата Лева Підлісецького, цей закон призведе до того, що в сегментах генерації електроенергії та її постачання для кінцевих споживачів виникнуть конкурентні відносини, що змусить виробників підвищувати свою ефективність і виведе з ринку неефективну генерацію. Впровадження нового ринку електроенергії також дозволить населенню обирати постачальників електроенергії.