"Нафтогаз" зобов'язали в липні продавати газ за ціною 4905 гривень за тисячу кубів / фото УНІАН

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" згідно з дорученням прем'єр-міністра Володимира Гройсмана зобов'язана в липні знизити ціну газу для населення ще на 650 гривень за тисячу кубічних метрів - до 4905 гривень без урахування ПДВ та тарифів на транспортування і постачання споживачам.

Читайте такожЗанадто дорогий газ: Гройсман назвавши Нафтогаз "ненаситним монополістом"

Як повідомляє прес-служба уряду, саме ця ціна виявилася найнижчою на чотирьох основних майданчиках (Мінекономрозвитку, Українська енергетична біржа, режим спецзобов'язань та "Нафтогаз"), за яким нацкомпанія має встановлювати ціну на блакитне паливо для населення згідно з урядовою постановою №293.

Відео дня

"Найнижчою виявилася ціна Української енергетичної біржі. Тому ціна газу в липні для населення без ПДВ, без тарифів на транспортування і постачання, складе 4905 гривень за тисячу кубічних метрів, що менше на 650 гривень, ніж ціна в червні – 5554 гривень", - сказано в повідомленні.

У Кабміні додали, що ціна імпортного газу, що закуповується Мінекономрозвитку в липні, становила 5161 гривню за тисячу кубометрів без ПДВ. Даний показник для "Нафтогазу" і ПСО становив відповідно 5017 і 7185 гривень відповідно.

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня Кабінет міністрів України прийняв постанову №293, яким дозволив Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" встановлювати ціну на газ для населення нижче граничної ціни в 8,55 гривні за кубічний метр.