«Нафтогаз» генерує 16% доходів держбюджету / фото УНІАН

"Вбивство і розчленування" великих державних компаній - не завжди найвигідніший варіант для держави як власника, сказано в повідомленні прес-служби Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» у відповідь на пропозицію радника президента України Олега Устенка розділити компанію і продати її по частинах.

Читайте такожКоболєв анонсував нове рішення, яке допоможе українцям взимку "не платити більше" за газ

«Вбивство і розчленування - це касові збори, але не завжди найвигідніший варіант для держави як власника. Влада, обрана народом, має право формувати політику щодо частки державної власності і держпідприємств. Ми повністю поділяємо ідею, що державні підприємства мають бути приватизовані повністю або частково», - сказано в повідомленні.

Відео дня

«Будемо раді обговорити з паном Устенком вигоду для держави від цього та інших варіантів», - додали в компанії.

У той же час у «Нафтогазі» нагадали, що компанія генерує 16% доходів державного бюджету. У підземних сховищах сьогодні майже на 3,5 млрд кубометрів більше газу, ніж торік, а також компанія не просить для себе спеціальних тарифів, а просить ринкові умови. «А ще «Нафтогаз» стягує з «Газпрому» 2,84 млрд дол., судиться з ним більш ніж на 11 млрд дол., вимагає від Російської Федерації 5,2 млрд дол. за вкрадені активи в Криму», - сказано в повідомленні компанії.

Як повідомлялося, раніше в ефірі «Радіо НВ» радник президента Володимира Зеленського Олег Устенко заявив, що великі держкомпанії, які є монополістами, наприклад, «Нафтогаз», «Укрзалізниця», «Укрспирт», потрібно ділити на частини і продавати.