Ілюстрація REUTERS

Найбільший приватний український енергетичний холдинг ДТЕК, який контролюэ бізнесмен Рінат Ахметов, створив нову компанію YASNO, яка крім постачання електроенергії 3,5 млн споживачам розвиватиме нові напрямки, зокрема, виробництво сонячних батарей і обладнання "розумних" будинків, йдеться в повідомленні компанії.

Читайте такожАМКУ почав справу проти компанії Ахметова

«ДТЕК вивів на ринок роздрібний бренд – YASNO. Вже з листопада клієнтські бізнеси групи почнуть надавати свої послуги під новою торговою маркою. YASNO буде постачати електроенергію 3,5 мільйонам українців та юридичним особам в Києві, Дніпропетровській і Донецькій областях», - сказано в повідомленні.

Відео дня

Відзначається, що бренд також запропонує клієнтам рішення з енергоефективності, обладнання «розумних будинків» та електромобільності. Перші чотири сучасних центри обслуговування клієнтів вже почали свою роботу в Києві, Дніпропетровській і Донецькій областях, де розташовані компанії-постачальники групи ДТЕК. До кінця 2019 року будуть ребрендовані ще 15 центрів. До середини наступного року планується оновити всі 65 відділень.

«Це не просто зміна вивісок. Відкриваючи нові відділення, ми змінюємо бізнес-процеси і підходи до роботи з клієнтами. Наша команда вже покращила оперативність кол-центрів, розвиває цифрові канали обслуговування – такі як мобільні додатки, Viber, телефонні чат-боти, онлайн-кабінети. Наша амбіція – щоб з часом енергетичні сервіси не поступалися за своєю комфортністю та якістю послуг мобільним операторам та інтернет-провайдерам», – цитує прес-служба генерального директора YASNO Абдуллу Кексала.

За інформацією прес-служби, крім постачання електроенергії, YASNO розвиватиме три напрямки. Зокрема, YASNO Smart – двозонні лічильники і розумне світло (раніше послуга надавалася під брендом «Розумний WATT»); YASNO Е-Mobility – мережа швидких зарядок для електромобілів (раніше працювала під назвою STRUM). Новою послугою стане обладнання зарядок для будинків і корпоративних клієнтів; YASNO Energy Efficiency – дахові сонячні панелі, системи зберігання електроенергії, енергоаудит, енергосервіс та енергоменеджмент.

Довідка УНІАН. ДТЕК – найбільша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України входить до складу фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент».