Запропоновані урядом зміни стосуються 12-мильної ділянки газопроводу / фото gazprom.ru

Німецький Бундестаг з другої спроби прийняв енергетичне законодавство з поправками, які дозволяють вивести з-під дії європейських правил частину газопроводу "Північний потік-2", прибравши таким чином перешкоди для завершення будівництва газопроводу і його запуску.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Читайте також"Не хочемо енергозалежності ЄС від Путіна": Помпео у Берліні розкритикував ФРН через "Північний потік-2"

Відео дня

За рішення, яке з поправками імплементує нову Газову директиву ЄС в німецьке законодавство, проголосував блок Ангели Меркель ХДС/ХСС і соціал-демократи.

"Зелені" і ультраправі з "Альтернативи для Німеччини" голосували проти. "Ліві" утрималися. Німецький журналіст Юліан Ріпці зауважив, що "АдГ" голосувала проти, тому що переконана, що закон зупинить "Північний потік-2".

"Партія "Альтернатива для Німеччини" проголосувала проти закону, оскільки побоюється, що він може зупинити "Північний потік-2". Не тому, що вона побоюється, що він буде сприяти його будівництву. Поняття не маю, як вони дійшли до такої інтерпретації", - дивується журналіст.

Запропоновані федеральним урядом зміни стосуються 12-мильної ділянки газопроводу, який знаходиться в територіальних водах Німеччини.

Нагадаємо, праві популісти з партії «Альтернатива для Німеччини» в ніч на п'ятницю, 8 листопада, ініціювали перенесення засідання Бундестагу. На засіданні повинно було бути прийнято рішення щодо законопроекту про імплементацію поправок до Газової директиви ЄС, що стосуються газопроводів, що йдуть в ЄС з третіх країн, зокрема, «Північного потоку-2».