Лівійська нафта буде транспортуватися на потужності Кременчуцького НПЗ / фото УНІАН

Оператор нафтотранспортної системи України державна компанія "Укртранснафта" після перевірки якісних показників почала прийом в нафтотранспортну систему нафти сорту El Sharara (лівійська нафта) для подальшого транспортування сировини на Кременчуцький нафтопереробний завод, повідомила прес-служба компанії.

Читайте такожОПЕК покине одна з країн

Зазначається, що лівійська нафта буде транспортуватися на потужності Кременчуцького НПЗ трубопровідним транспортом за маршрутом Одеса-Кременчук.

Відео дня

Відповідно до паспортної інформації, вміст сірки в сировині становить 0,07%, а щільність при 15 градусах за Цельсієм - 814 кг/куб. м.

"Укртранснафта" вперше транспортує нафту сорту El Sharara.

Довідка УНІАН. "Укртатнафта" створена в 1994 році відповідно до указів президентів України і Татарстану на базі Кременчуцького НПЗ. Сьогоднішня потужність переробки нафтової сировини на підприємстві становить близько 10,5 мільйона тонн на рік. На Кременчуцькому НПЗ виробляються світлі нафтопродукти (бензини марок А-92 та А-95, дизельне паливо реактивне паливо) класу Євро-5, темні нафтопродукти – мазут і бітум, а також скраплений газ. Завод компанії з'єднаний нафтопроводами з родовищами, на яких веде видобуток нафти "Укрнафта".