Страхова ціна на газ діятиме з 1 січня до кінця квітня / фото УНІАН

Споживачі отримають можливість відмовитися від страхової ціни на газ в 6,96 гривні за кубометр (без тарифу на транспортування і розподіл), яку пропонує уряд на період січень-квітень 2020 року.

Читайте такожОржель назвавши дату газових переговорів з Росією та ЄС

Про це на брифінгу повідомив міністр енергетики.

Відео дня

"У споживача буде можливість вийти з цієї пропозиції уряду. Ми вважаємо, що до Нового року буде чітко визначена дата, коли споживач за власним бажанням зможе вийти й вирішити для себе: брати чи не брати ризики того, чи буде підписаний договір на транзит", - сказав міністр.

Він зазначив, що в разі підписання транзитного контракту ціни на газ можуть опуститися нижче страхової ціни, а у випадку не підписання - можуть істотно перевищити страхову ціну.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці листопада Кабінет міністрів України ухвалив рішення про запровадження страхової ціни на газ для населення на рівні 6,96 тисячі гривень за 1 тисячу кубометрів (без тарифу на транспортування) що дозволить запобігти можливому тарифний стрибок навіть у разі припинення транзиту російського газу через Україну з 1 січня 2020 року.

Страхова ціна діятиме в період з 1 січня до кінця квітня.

"Нафтогаз України" у листопаді підвищив ціну для населення на 14,65%, у порівнянні з ціною на жовтень, до 4899 гривень за тисячу кубометрів (без урахування ПДВ, націнки газзбутів і транспортних витрат).