Ілюстрація REUTERS

Тристоронні переговори у форматі Україна - Європейський Союз - Росія щодо продовження транзиту газу через нашу країну з січня 2020 року, проведення яких очікувалося 5 грудня, не відбулися, дата нової зустрічі ще не затверджена.

Читайте такожПутін назвавши умови України по транзиту "неприйнятними"

Про це УНІАН повідомили в Міністерстві енергетики та захисту навколишнього середовища.

Відео дня

При цьому в міністерстві не повідомили про причини скасування очікуваних переговорів.

Як повідомляв УНІАН, 9 грудня запланована зустріч глав держав «нормандського формату» (України, Німеччини, Франції та РФ), де, як очікується, також будуть обговорюватися газові питання.

Як повідомляв УНІАН, раніше міністр енергетики та захисту навколишнього середовища України Олексій Оржель допустив, що черговий раунд тристоронніх газових переговорів між Україною, Росією і Європейським Союзом відбудеться 5 грудня.

Останні тристоронні переговори щодо транзиту газу через територію України з 1 січня 2020 року відбулися 28 жовтня в Брюсселі. Попередня зустріч відбулася 19 вересня.

Чинний транзитний контракт України з російським "Газпромом" був укладений у 2009 році терміном на 10 років. Після його завершення (до 2020 року) російський монополіст планує максимально скоротити транзит свого газу через територію України.