Заплановано щоденні брифінги за участю керівників "Нафтогазу", посадовців та експертів галузі / Фото УНІАН

НАК "Нафтогаз України" запустив Газовий інформаційний центр, де щодня будуть оновлювати інформацію щодо стану транзиту російського газу.

Читайте такожУкраїна і "Газпром" підписали мирову угоду щодо штрафу АМКУ на $7,4 мільярда

Про це йдеться у повідомленні компанії «Оператор ГТС України», який веде онлайн-трансляцію марафону на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

"Отримати офіційну достовірну інформацію з перших джерел про поточний стан транзиту і дії всіх зацікавлених сторін, без перерви на свята і вихідні, ви зможете в Газовому інформаційному центрі. Заплановано щоденні брифінги за участю керівників "Нафтогазу", "Оператора газотранспортної системи України", ключових осіб держави, а також українських та іноземних експертів галузі", - йдеться в повідомленні.

Таким чином «Нафтогаз» готується до роботи в складних інформаційних умовах для запобігання маніпуляції з боку російських ЗМІ.

«10-річний транзитний контракт між «Нафтогазом» та «Газпромом» закінчується 1 січня о 09:00. В цих умовах надзвичайно важливо уникнути розповсюдження неперевіреної та суперечливої інформації», - зазначили в компанії.

Як повідомляв УНІАН, раніше «Нафтогаз» мав намір створити інформаційний штаб, який буде моніторити і давати інформацію про поточну ситуацію з транспортуванням газу і українськими сховищами у разі припинення транзиту російського газу через територію нашої країни.