Гончарук підкреслив актуальність завершення контракту з головою "Нафтогазу" / фото УНІАН

Кабінет міністрів найближчим часом розв'яже питання щодо завершення терміну дії контракту з головою НАК "Нафтогаз України" Андрієм Коболєвим.

Читайте такожУ "Нафтогазі" пропонують розділити $2,9 мільярда від "Газпрому" між усіма українцями

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час брифінгу заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Відео дня

"Це питання зараз актуальний. Звичайно в найближчі тижні варто очікувати рішень. Коли вони будуть прийняті - обов'язково проінформуємо. На цьому засіданні це рішення не розглядалося", - сказав він.

За словами Гончарука, це питання не стояло у порядку денному засідання уряду сьогодні, але репліками з цього приводу члени Кабміну дійсно обмінялися.

"Ми знаємо (що у Коболєва контракт закінчується в березні – УНІАН)... Тому відповідно це актуально, і це не обговорюється", - підкреслив прем'єр.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 19 лютого, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов на засіданні Кабінету міністрів запропонував членам уряду розглянути питання про оголошення конкурсу на посаду голови НАК "Нафтогаз України", але прем'єр-міністр відхилив його пропозицію.

З 26 березня 2014 року головою правління НАК "Нафтогаз України" є Андрій Коболєв. Його чинний контракт закінчується наприкінці березня 2020 року.