Платіжки за лютий будуть рекордно низькими Гончарук / фото УНІАН

Україна без проблем пройшла календарну зиму, а платіжки за комунальні послуги в лютому будуть рекордно низькі за останні кілька років.

Читайте такожНизькі ціни на газ в Європі будуть зберігатися найближчі 2-3 роки – голова «Нафтогазу»

Про це під час брифінгу заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Відео дня

"Ми чудово пройшли зиму, це сталося і завдяки прекрасній погоді... За лютий люди отримають рекордно низькі платіжки за останні роки", - сказав він.

За словами прем'єра, ціна на газ за лютий буде нижче 4000 грн за тисячу кубометрів.

«У лютому газ коштував набагато дешевше, ринок сприяв тому, що ми очікуємо, що у вартості комунальних послуг газ буде менш як 4000 грн», - сказав Гончарук.

За його словами, з урахуванням озвученої ціни на блакитне пальне деякі теплогенеруючі підприємства можуть знизити рахунки за лютий для своїх споживачів на 40%.

Як повідомляв УНІАН, міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель очікує падіння ціни на газ цього літа до рівня 80 дол. за тисячу куб. м, тоді як середня ціна імпортного природного газу в Україні в січні 2020 року становила 175,26 дол. за 1 тис. куб. м.

У лютому 2020 року гуртова ціна на природний газ для потреб населення, виробників тепла для населення та інших захищених споживачів, яким «Нафтогаз України» поставляє газ в рамках спеціальних зобов'язань (ПСО), становитиме 3,95 тис. грн за тис. куб. м, що на 15% менше, ніж у січні 2020 року, та на 37% - ніж у лютому 2019 року.

24 грудня Кабінет міністрів надав можливість теплогенеруючим підприємствам знижувати чинні тарифи на тепло залежно від ринкових цін на газ.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук пояснив, що це рішення Кабінету міністрів дозволить знизити суми в платіжках за комунальні послуги українців на 30%.