Ілюстрація REUTERS

Мешканці багатоквартирного будинку можуть вже зараз достроково припинити опалювальний сезон, прийнявши відповідне рішення на загальних зборах.

Читайте такожКиянка отримала "космічну" платіжку на 53 тисячі гривень - комунальники кажуть, що це не помилка (видео)

Про це йдеться в повідомленні Київської міської державної адміністрації.

Відео дня

Рішення повинні підтримати не менш як 75% мешканців, а протокол зборів необхідно направити до теплопостачальної організації – КП «Київтеплоенерго», ТОВ «Євро-Реконструкція» або іншої.

Якщо одразу на збори не вдалося зібрати всіх мешканців, то можна прийняти рішення шляхом письмового анкетування і також оформити протокол.

Як пояснив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, ініціювати та провести збори має ініціативна група у складі не менш як трьох осіб.

«Рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало не менше 75% мешканців (рахується за площею квартир). Якщо одразу всіх сусідів не вдалося зібрати на збори, є механізм письмового доопрацювання – ви обходите сусідів, знайомите з суттю питання і пропонуєте підтримати такий крок. Протокол необхідно направити до теплопостачальної організації», – розповів Пантелеєв.

У КМДА нагадали, що згідно з нормами чинного законодавства, орган місцевої влади може прийняти рішення про припинення опалювального сезону, коли середньодобова температура підніметься до +8 градусів за Цельсієм протягом трьох діб поспіль.