Ілюстрація REUTERS

Операційна компанія «ДТЕК Енерго», що забезпечує управління активами у вуглевидобутку, тепловій енергетиці й дистрибуції найбільшого приватного українського енергохолдингу ДТЕК, з 20 квітня призупиняє роботу підприємства «ДТЕК Павлоградвугілля», збагачувальних фабрик «Павлоградська», «Добропільська», «Курахівська», а також «Першотравенського ремонтно-механічного заводу» та «Науково-виробничого центру ДТЕК».

Читайте такожFitch знизило рейтинг «ДТЕК Енерго» Ахметова до обмеженого дефолту

Як йдеться в повідомленні компанії, підприємства переводяться в режим підтримки життєдіяльності, а співробітники виводяться у простій з оплатою згідно з колективним договором. Згідно з Галузевою угодою та колективними договорами, всі співробітники, виведені в простій, продовжать отримувати дохід у розмірі тарифної ставки зі збереженням трудового стажу.

Відео дня

«Системна криза в енергетичній галузі України, яка триває з минулого року, призвела до розбалансування енергосистеми України. Ручне регулювання ринку, непродумані рішення, відсутність координації галузі повністю дестабілізували роботу всіх вугільних підприємств. Через безконтрольний імпорт електроенергії з Росії та Білорусі знизилася затребуваність вітчизняної електроенергії й, як наслідок, знизився обсяг споживаного вугілля на станціях. На складах ТЕС і шахт накопичено понад 2,9 млн тонн незатребуваного вугілля. В країні призупинена робота близько 30 вугільних шахт, в просте перебувають понад 40 тис. осіб. Збиток теплової генерації за останні півроку становить 3,1 млрд грн. Всі ТЕС працюють нижче мінімального складу, близько 50% працівників перебувають у простої», - сказано в повідомленні.

Наголошується, що негативна ситуація посилюється загальним падінням економіки й пандемією коронавірусу. Внаслідок карантину знижено споживання електроенергії в країні, знижено обсяги виробництва електроенергії та рівень платежів.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці березня «ДТЕК Енерго» вивів в простій шахти «ДТЕК Добропіллявугілля» і «Білозерська», а також збагачувальну фабрику «Жовтнева».

Довідка УНІАН. ДТЕК – найбільша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України входить до складу фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент».

«ДТЕК Павлоградвугілля» - вугледобувне підприємство України. До складу об'єднання входять 10 шахт, а також підприємства транспортної та виробничої інфраструктури.