Ілюстрація REUTERS

Ціни на нафту стримано зростають вранці в п'ятницю за підтримки продовження ОПЕК+ глобального пакту про обмеження видобутку сировини до кінця наступного року.

Читайте такожОПЕК дав свій прогноз щодо цін на нафту наступного року

Ф'ючерси на нафту сорту Brent піднялися на 0,37 відсотка до $62,86 за барель. Ф'ючерсні контракти на американську нафту WTI до цього часу торгувалися біля позначки $57,57 за барель, що на 0,3 відсотка вище за попереднє закриття, повідомляє Рейтер.

Відео дня

Організація країн-нафтоекспортерів ОПЕК і країни поза картелем, включаючи Росію, в четвер домовилися продовжити угоду про скорочення нафтовидобутку до кінця 2018 року, розраховуючи в кінцевому рахунку прибрати з ринку надлишки сировини і домогтися балансу.

Однак учасники угоди дали зрозуміти, що готові вийти з нього раніше часу в разі перегріву.

Наступне засідання ОПЕК, на якому ключові нафтовиробники обговорять загальний успіх справи, заплановане на червень наступного року.

Продовження нафтового пакту на 9 місяців вже було закладено в ціну на нафту, у зв'язку з чим аналітики раніше попереджали про знижувальну корекцію.

Одним із головних противаг зусиллям ОПЕК+ залишається нарощування виробництва сировини в США, головним чином ресурсів сланцевої нафти.