НАК «Нафтогаз України» має намір вкласти 107 млн. євро цільових екологічних («зелених») інвестицій для скорочення викидів парникових газів. Про це УНІАН повідомило джерело в уряді.

За словами співрозмовника агентства, відповідний план «зелених» інвестицій компанія направила для розгляду в Міністерство палива та енергетики України й Національне агентство екологічних інвестицій України.

Зокрема, згідно з планом «зелених» інвестицій, компанія має намір вкласти 65 млн. євро в скорочення викидів в атмосферу вуглекислого газу шляхом заміни газотурбінних приводів компресорних станцій ДК «Укртрансгаз» на електроприводні газоперекачувальні агрегати.

Відео дня

Крім того, компанія планує вкласти 42 млн. євро «зелених» інвестицій у створення системи й центру моніторингу, пошуку та усунення витоків парникових газів на об`єктах нафтогазового комплексу України.

Як повідомляв УНІАН, уряд України очікує, що участь інвесторів у модернізації ГТС дасть можливість упровадити новітні технології, що дозволяють скоротити використання газу в процесі його перекачування, замінивши газ на електроенергію. Це, в свою чергу, здешевить вартість транзиту й скоротить викиди отруйних речовин, що дозволить Україні отримати додаткові квоти по викидах парникових газів для подальшого їх продажу.