Міський голова Хмельницького Сергій МЕЛЬНИК дав доручення провести громадські слухання стосовно добудови двох енергоблоків Хмельницької атомної електростанції.

Як передає кореспондент УНІАН, рішення прийнято відповідно до заяви депутата-свободівця Віталія ДІДЕНКА.

Зокрема, фракція ВО “Свободи” у Хмельницькій міській раді звернула увагу на те, що ситуація з добудовою енергоблоків вимагає оцінки з боку хмельничан, особливо в умовах підвищення тарифів на електроенергію.

Відео дня

“З 1 лютого для населення в чергове підвищили тарифи на електроенергію. При цьому нас знову садять на порохову бочку, не запитавши нашої думки. Ніхто не думає про безпеку людей, а це має бути пріоритетом для будь-якої влади. У нас на території будують такі об’єкти, а ми платимо за електроенергію аж ніяк не нижче країн, в які її експортуємо. Ініціаторів добудови цікавлять мільярдні прибутки та експортування електроенергії”, - йдеться у заяві хмельницьких свободівців.

Орієнтовно, громадські слухання у Хмельницькому відбудуться 25 квітня – у переддень 25-річниці Чорнобильської катастрофи.

Довідка УНІАН. 9 червня 2010 року Кабінет Міністрів України і уряд Російської Федерації підписали рамкову угоду про добудову 3-го і 4-го енергоблоків Хмельницької АЕС.