Міністр надзвичайних ситуацій Віктор БАЛОГА звернувся до керівників областей, які найбільше постраждали від Чорнобильської катастрофи, з пропозицією невідкладно розпочати заходи з проведення дозиметричної паспортизації.

Як повідомили УНІАН у прес-службі МНС, відповідні листи були направлені головам Вінницької, Волинської, Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької та Чернігівської облдержадміністрацій.

Як відзначається в документах, МНС на виконання Указу Президента України "Про заходи, пов'язані з 25-ю річницею Чорнобильської катастрофи" в частині перегляду меж зон радіоактивного забруднення направляє розподіл бюджетних призначень на здійснення в регіонах заходів щодо дозиметричної паспортизації населених пунктів, забруднених внаслідок аварії на ЧАЕС за бюджетною програмою "Радіологічний захист населення та екологічне оздоровлення території, що зазнала радіоактивного забруднення" за 2011 рік.

Відео дня

Обсяги бюджетних призначень визначені відповідно до наукових рекомендацій з урахуванням пропозицій облдержадміністрацій у межах затверджених видатків.

До робіт з дозиметричної паспортизації повинні бути залучені організації, установи, підприємства, що мають Свідоцтва про атестацію аналітичних підрозділів (лабораторій, відділів, підприємств тощо) на право здійснювати вимірювання з визначення вмісту радіонуклідів, які видані державними органами метрології та стандартизації і є чинними на Протягом періоду проведення робіт з дозиметричної паспортизації.

Враховуючи стислі терміни проведення дозпаспортизаціі і сезонний характер її проведення, МНС вважає за необхідне невідкладно розпочати заходи з проведення дозиметричної паспортизації.