Компанія «Смарт Енерджі», що розвиває енергетичний напрямок інвестиційної групи «Смарт-Холдинг», планує до 2014 р. оформити контроль над родовищами із загальними запасами газу обсягом 50 млрд куб. м.

Про це повідомила прес-служба «Смарт-Холдингу» з посиланням на слова генерального директора компанії «Смарт Енерджі» Олексія Тимофєєва.

Згідно з повідомленням, в 2013 році ресурсну базу в 50 млрд куб. м буде сформовано, структуровано, впроваджено загальна звітність.

Відео дня

Водночас О.Тімофеєв зазначив, що наразі не може розкривати подробиці переговорів про купівлю нафтогазових активів через підписання угод про нерозголошення інформації.

Як раніше повідомляв УНІАН, у березні 2011 року «Смарт-холдинг» через компанію Energees Management завершив операцію з придбання контрольного пакету акцій британської нафтогазової компанії Regal Petroleum.

Довідка УНІАН. «Смарт Енерджі» - керуюча компанія у складі групи «Смарт-Холдинг», що відповідає за розвиток проектів у сфері видобутку вуглеводнів та альтернативної енергетики.

«Смарт-Холдинг» - одна з найбільших інвестиційних груп України з фокусом на ключові галузі економіки, включаючи гірничо-металургійний і нафтогазовий комплекси, суднобудування, нерухомість і сільське господарство. Компанія бере участь у проектах в якості стратегічного або портфельного інвестора. Інвестиційна діяльність «Смарт-Холдингу» реалізується також в країнах СНД і Східної Європи.

Основним бенефіціаром "Смарт-холдингу» є Вадим Новинський.

Regal Petroleum працює в Україні з 1999 року. Компанія володіє в Україні заводом з переробки власного газу і конденсату потужністю 700 тис. куб. м газу і 200 куб. м конденсату на добу, а також трубопроводом довжиною 13,2 км, що з'єднує підприємство із системою магістральних газопроводів.