Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ), підвищила компанії “Укренерго” середній тариф на 2013 рік на передачу електроенергії на 8,4% - до 2,493 коп. за 1 кВт/год.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення НКРЕ ухвалила на засіданні в четвер, 24 січня.

Також НКРЕ збільшила обсяг коштів, які закладаються у тарифі на передачу електроенергії, на 244,91 млн грн.

Відео дня

Збільшення тарифу пов'язане зі здійсненням виплат компанією “Укренерго” за раніше залученими кредитами.

За словами керівника “Укренерго” Анатолія Ходаковського, збільшення тарифу дозволить компанії в 2013 році ввести в експлуатацію основні засоби виробництва на суму 1 млрд грн.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2007 року НЕК «Укренерго» і Міжнародний банк реконструкції та розвитку підписали угоду про надання кредиту в 200 млн дол. на реалізацію проекту з передачі електроенергії. Угода набула чинності 5 грудня 2008 року.

У рамках проекту передбачається реконструювати ПС 220 кВ "Азовська", ПС 330 кВ "Першотравнева", "Південна", "Дніпродзержинська" і "Чайкіне" і 5 ПС 750 кВ, збільшити потужність ЛЕП "Сімферополь-Севастополь" з 220 кВ до 330 кВ, реконструювати ПС "Сімферополь", збудувати ЛЕП 330 кВ "Дністровська ГАЕС - Бар".

НЕК «Укренерго» займається диспетчерським управлінням Об'єднаною енергосистемою України і експлуатацією магістральних ліній електропередач України. НЕК є державним підприємством, підпорядковане Міністерству енергетики і вугільної промисловості.