Учасників ринку застерегли від створення штучного дефіциту / Фото УНІАН

Антимонопольний комітет посилить моніторинг ринку нафтопродуктів країни через можливе зниження поставок палива з Білорусі.

Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Відео дня

Читайте такожАМКУ розслідує провадження щодо завищених цін на газ з боку "Нафтогазу"

Комітет застеріг учасників ринків від здійснення будь-яких антиконкурентних практик, які можуть негативно вплинути на ресурсне наповнення і цінову ситуацію.

Зокрема, учасників ринку застерегли від створення штучного дефіциту пального, необґрунтованого підвищення оптових і роздрібних цін, створення бар'єрів у доступі до інфраструктури морських портів з перевалки нафтопродуктів.

Попередження

«У разі виявлення порушень законодавства про захист економічної конкуренції комітет реагуватиме відповідно до чинного законодавства", - заявили в АМКУ.

Ситуація в Білорусі

  • 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори. За попередніми результатами ЦВК, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,23% виборців, за його головну опонентку Світлану Тихановську - 9,9%. Решта кандидатів набрали менше 2% - Анна Канопацька (1,68%), Сергій Черечень (1,13%), Андрій Дмитрієв (1,04%).
  • Тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. У МВС Білорусі заявили про затримання близько 6000 учасників акцій у різних містах країни. У Білорусі відключили інтернет.
  • Президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав протестувальників "людьми з кримінальним минулим" і "безробітними".
  • За три дні, з 9 по 12 серпня 2020 року економіка Білорусі втратила $170 мільйонів.
  • Станом на 25 серпня 2020 року в Білорусі закрилися великі промислові підприємства, в тому числі МАЗ, МТЗ, БелАЗ, МЗКТ, Білоруськалій.