ДТЕК терміново відправив вугілля на державні ТЕС / ілюстративне фото Reuters

Копання ДТЕК Ріната Ахметова екстрено відправила 37 500 тонн вугілля на державні ТЕС "Центренерго", які відчувають дефіцит палива.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

"ДТЕК запустив мінову програму, суть якої полягає в терміновому позаплановому постачанні вугілля партнерам за ринком для закриття у них короткострокового дефіциту у вугіллі. Подальша компенсація даного обсягу через зустрічну поставку буде здійснюватися після нормалізації поставок вугілля у партнерів", – пояснили в ДТЕК.

Відео дня

Перша партія 37,5 тис. тонн відвантажена на державні ТЕС 12 жовтня. Також розпочато відвантаження вугілля на Слов'янську ТЕС "Донбасенерго" в обсязі 11 тис. т.

За даними Міненерго, на державних ТЕС залишилося вугілля на 3-14 днів роботи в залежності від станції. Найбільш критична ситуація на Зміївській ТЕС, де запасу газового вугілля на 3 дні, антрацитового – на 6.

Нагадаємо, влітку 2021 року українські ТЕС зіткнулися з дефіцитом вугілля через неможливість його закупівлі у зв'язку з аномально низькими цінами на електроенергію.

Ситуація з цінами на електроенергію стабілізувалася у серпні 2021 року. Приватні компанії почали активно контрактувати вугілля з імпорту, своєю чергою, державні ТЕС, як і раніше, продовжували відчувати гострий дефіцит вугілля.