фото УНІАН

Публічне акціонерне товариство (ПАТ) «Хмельницькобленерго», 70% акцій якого належить державі, за результатами господарської діяльності у 2019 році збільшило прибуток у 2 рази – до 85,7 мільйона гривень у порівнянні з 42,80 мільйонами гривень у 2018 році.

Про це повідомила прес-служба ПАТ, посилаючись на виконуючого обов'язки генерального директора Олега Козачука.

За його словами, він буде пропонувати акціонерам – на чергових зборах акціонерів товариства, що відбудуться 30 квітня 2020 року, спрямувати 30 мільйонів гривень на виплату дивідендів на державну частку.

Відео дня

За оцінками експертів, такі показники за прогнозами є найвищим серед операторів системи розподілу електричної енергії (із держчасткою).

Відповідно до заяви Козачука, збільшення прибутку ПАТ «Хмельницькбленерго» вдалося досягти за рахунок підвищення ефективності операційної діяльності, постійному 100% виконанню інвестиційних програм (з модернізації обладнання та мереж), оптимізації  та автоматизації бізнес-процесів, в т.ч. процесів управління персоналом,  забезпеченню якісного обліку електроенергії (встановлення електронних лічильників із диференційованим обліком), а також внаслідок впровадження конкурентної системи закупівель на підприємстві.

«Пріоритети менеджменту компанії – це розвиток енергетичної галузі та економіки країни в цілому, побудова чесних та прозорих взаємовідносин з усіма суб’єктами ринку електроенергії та зацікавленими сторонами. В тому числі з 3,5 тисячі співробітниками компанії та споживачами електроенергії» –  підкреслив Козачук.

Довідка. ПАТ «Хмельницькобленерго» – державна енергопостачальна компанія – 70% акцій підприємства належить державі, інші 30% – приватним юридичним особам та фізичним особам. ПАТ «Хмельницькобленерго» забезпечує передачу та постачання електроенергії в Хмельницькій області. Компанія має частку у близько 80%  на ринку електроенергії в регіоні. Компанія обслуговує 550 310 побутових споживачів та 20 170 комерційних і промислових клієнтів. Населення, промислові та інші комерційні підприємства – основні клієнти, продаж яким становить 42%, 13% та 11%, відповідно.

Встановлена трансформаційна потужність – 3 341 МВ-А (7 522 підстанцій). ПАТ «Хмельницькобленерго» володіє 33 000 км повітряних ліній та 1 500 км кабельних ліній електропередачі. Компанія налічує 3 560 працівників.