Ілюстрація REUTERS

Президент Білорусі Олександр Лукашенко знову висловив невдоволення ціною, яку його країна платить за поставки російського газу, і доручив уряду домогтися її зниження.

Читайте такожШостий термін: Лукашенко подавши документи для участі у президентських виборах

Приймаючи у четвер, 14 травня, прем'єр-міністра країни Сергія Румаса, Лукашенко назвав несправедливим те, що Німеччина в рік 75-річчя перемоги над нацизмом платить за російський газ менше, ніж Білорусь, передає "Німецька хвиля".

Відео дня

"Вчора я отримав інформацію, що Росія продає природний газ у Європі в цей непростий час до 70 доларів: 65-68 доларів, але ніяк не 127, як для Білорусі. Це ж не діло, я вже не кажу про рік 75-річчя (перемоги. - ред.), що Німеччині продають природний газ до 70 доларів, як у мене інформація (там по-різному було), але ніяк не 127 доларів, як для Білорусі", - сказав Лукашенко.

Сергій Румас висловив упевненість в тому, що Білорусь домовиться з Росією за ціну на газ. "У нас є всі підстави показати на цифрах, що ціна 127 доларів щодо прибутковості для "Газпрому" перевищує прибутковість його постачань в країни далекого зарубіжжя", - пояснив він. Румас також повідомив, що переговори з "Газпромом" щодо цінового питання повинні відбутися вже в травні.