Ілюстрація REUTERS

Нардеп від "Слуги народу", заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Олександр Маріковський вважає неприйнятною ситуацію, коли питання генерації електроенергії для в. о. міністра Ольги Буславець важливіше за екологію.

Читайте такожЕксперт розповів, чим загрожує українцям зупинка "дешевих" атомних енергоблоків

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, коментуючи інформацію про те, що деякі теплові електростанції почали спалювати вугілля енергоблоками без фільтрів, викидаючи в атмосферу Дніпра забруднюючі речовини.

Відео дня

"Ситуація, коли міністр енергетики та захисту навколишнього середовища не піклується про довкілля - не прийнятна. Ситуація, коли генерація електроенергії стає пріоритетнішою за викиди, які отруюють жителів міст і завдають шкоди навколишньому середовищу - не прийнятна", - написав депутат.

За його словами, після публікації Ірини Черниш про "брудну генерацію" ДТЕК Придніпровська ТЕС, вдалося "миттєво поставити відповідне питання на засідання комітету і провести одноголосно принципові рішення щодо ситуації".

"І вода таки камінь точить. На виконання рішення Екокомітету Ольга Буславець відзвітувала щодо ситуації та зазначила: "Енергетики повинні виробити режими роботи таким чином, щоб не завдавати шкоди довкіллю...", - резюмував Маріковський.

false

Як повідомляв УНІАН, раніше експерти назвали відключення українських енергоблоків диверсією прем'єра і т.в.о. міністра енергетики, оскільки саме завдяки їхньому рішенню країна під час кризи втратила дешеву атомну електроенергію та змушена збільшувати споживання дорогої енергії сонячної та вугільної генерації Рената Ахметова.

29 квітня Мінекоенерго переглянуло прогнозний енергетичний баланс на 2020 рік через енергетичну кризу в країні. Документ передбачає зниження виробництва електроенергії на всіх видах генерації, крім ТЕЦ та ВДЕ.

5 травня стало відомо, що Міненерго запропонувало "Енергоатому" проробити ідею реалізації проектів з майнінгу криптовалюти.