Буславець пропонує майнити криптовалюту на АЕС / фото УНІАН

В. о. міністра енергетики Ольга Буславець доручила зменшити закупівлі ядерного палива для АЕС у зв'язку з профіцитом базової генерації та опрацювати проект щодо майнингу криптовалют з метою забезпечення додаткових ринків збуту.

Читайте також"Зробити усе, щоб врятувати рядового Ахметова": екс-нардеп про ініціативу в. о. міністра енергетики зменшити частку АЕС на ринку

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив нардеп "Слуги народу" Гео Лерос з посиланням на відповідне доручення Мінекоенерго до НАЕК "Енергоатом".

Відео дня

"Розробити ... нормативні й технічні питання можливої реалізації проектів з майнингу криптовалют з метою забезпечення додаткових ринків збуту електроенергії, виробленої атомними електростанціями", - йдеться в листі.

Також в документі "Енергоатому" доручають актуалізувати плани закупівель ядерного палива з урахуванням зменшення обсягів виробництва енергоблоками АЕС.

В добавок пропонується привести у відповідність до вимог діючих нормативних документів резервні дизельні генератори на енергоблоці 6 Запорізької АЕС.

фото facebook/Geo Leros
false

Як повідомляв УНІАН, раніше голова парламентського комітету з питань енергетики Андрій Герус заявляв, що Україна не повинна вирівнювати баланс в енергосистемі виключно за рахунок обмеження роботи атомних енергоблоків державної компанії НАЕК «Енергоатом», яка виробляє найдешевшу електричну енергію на ринку.

Державне підприємство «НАЕК «Енергоатом», що є оператором усіх діючих атомних електростанцій України, наприкінці квітня вимушено вивів у резерв енергоблок №3 Рівненської АЕС у зв'язку із прогнозним зростанням виробництва поновлюваної та теплової генерації.

Таким чином, протягом двох наступних місяців на АЕС України у вимушеному простої будуть знаходитися 2 енергоблоки сумарною потужністю 2000 МВт.