РФ буде знову бити по енергосистемі-експерт / instagram.com/libkos

Російські військові продовжать терористично атаки на об'єкти української енергосистеми в осінньо-зимовий період. Це єдиний дієвий для них спосіб спробувати схилити Україну до капітуляції, про що в ефірі 24 каналу заявити військовий експерт Роман Світан.

"Однозначно вони на зиму готуватимуть потужні удари. І мале використання ракет зараз при виконанні нальотів говорить про те, що вони готуються до осінньо-зимового протистояння. У них іншого механізму немає, щоб якось схилити українське суспільство до капітуляції, окрім як удари по інфраструктурі-залізничній, автомобільній та енергетичній", – сказав він.

З огляду на це, вважає Світан, Україні необхідно переводити економіку на військові рейки і призначити на високі посади військових, які можуть бути в тому числі міністрами в Кабміні або взагалі його очолити.

Відео дня

"Вже зрозуміло, що до кінця року ми війну не закінчимо, нам ще рік воювати. Нам треба економіки переводити на мобілізаційні рейки. Росія переводить на військові рейки, вона вже перевела, вони запустили мало не 24 на 7 виробництво військової техніки на всіх оборонних заводах. Нам треба переводити на мобілізаційні рейки. У цьому розбираються тільки військові, цивільні не розберуться", - сказав він.

Удари по українській енергетиці

Після атаки Кримського мосту на початку жовтня 2022 року російські військові розпочали масовано обстрілювати об'єкти української енергосистеми. Їх протягом опалювального сезону 2022-2023 років було понад 20. Як стверджують в Кабінеті Міністрів, внаслідок атак була пошкоджена значна частина енергосистеми, тому Україна змушена була ввести планові та аварійні відключення електроенергії.

Вас також можуть зацікавити новини: