За однієї умови ціни на пальне в Україні знизяться, вважає експерт / фото УНІАН

Якщо світові ціни на нафту протримаються на рівні 92 доларів, то це відкриє потенціал для зниження цін на пальне в Україні, попри повернення акцизу.

Про це розповів директор Консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн під час інформаційного телемарафону.

"Сьогодні маємо гарну новину, зранку ціна на нафту марки Brent впала до 92 дол. за барель. Відповідно це потягне за собою ціни на нафтопродукти і в закупівлі вони будуть ще дешевшими. І якщо з’явиться у структурі ціни ще акциз, то він взагалі на кінцевій ціні не відіб’ється", - розповів він.

Відео дня

Експерт підкреслив, що у разі затримки ціни на нафту на рівні 92 дол., в країні збережеться потенціал для подальшого зниження ціни.

Нагадаємо, 15 березня Верховна Рада ухвалила закон №7137-д, який передбачав встановлення нульової ставки акцизу на бензин. Після цього ціни на пальне значно впали.

14 серпня Кабінет міністрів вніс у Верховну Раду законопроект, яким пропонується скасувати на пальне пільгове оподаткування, запроваджене з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Урядовим законопроектом замість "нульової" ставки акцизу встановлюється акциз "100 євро за 1000 літрів" для всіх видів пального.

Вас також можуть зацікавити новини: