Данія дозволила експлуатацію "Північного потоку-2" / REUTERS

Данське енергетичне агентство надало дозвіл компанії "Nord Stream 2 AG" експлуатувати ділянку російського газопроводу "Північний потік-2" на підставі низки умов із забезпечення безпечної експлуатації трубопроводів.

Читайте такожЄвропа вимагає зупинити будівництво "Північного потоку-2"

Про це йдеться в прес-релізі DEA.

Відео дня

"Введення в експлуатацію може відбуватися лише після тестування і перевірки трубопроводу на предмет виконання всіх умов, що регулюють його будівництво та експлуатацію", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що дозвіл на експлуатацію російського газопроводу надано на підставі розпорядження №1520 від 15 грудня 2017 року, що регулює прокладку трубопроводів в данських територіальних водах та Конвенції ООН з морського права.

Що цьому передувало

  • Раніше держсекретар США Майк Помпео оголосив про створення коаліції, покликаної перешкодити завершенню російського газопроводу"Північний потік-2".
  • Реалізація проекту "Північний потік-2" була припинена через введені США в грудні 2019 року санкції проти підрядників газопроводу.
  • Президент РФ Путін заявив у січні 2020 року, що "Північний потік-2" "буде добудований російськими силами", але будівництво "завершиться за кілька місяців пізніше, ніж було заплановано".