Канцлер підкреслив, що диверсифікація енергоносіїв - це завжди позитивний фактор / REUTERS

Канцлер Австрії Себастьян Курц заявляє, що у його країни та України різні погляди на будівництво газопроводу "Північний потік-2".

Читайте такожПрем'єр Польщі попередив стосовно небезпеки завершення "Північного потоку-2"

Про це Курц сказав у Відні на спільній прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським. Трансляція заходу велася на Facebook-сторінці офісу президента.

Відео дня

"Я хотів би сказати, що, як і я, так і пан президент України, можливо, трохи під іншим кутом розглядаємо будівництво Nord Stream-2, тому що ми вважаємо, звичайно, що диверсифікація в економіці - це завжди позитивний фактор, і використання різних маршрутів для транспортування енергоносіїв. Але ми завжди не забуваємо, що поряд з політичним аспектом є і економічний аспект", - сказав Курц.

Коментар щодо "Північного потоку-2"

Курц зазначив, що з друзями треба відкрито говорити на будь-які теми, навіть якщо співрозмовники мають протилежні позиції.

"Ми з паном президентом в нашій особистій бесіді це питання трохи з'ясували, і я вважаю, що між друзями важливо відкрито говорити на будь-які теми, навіть якщо ви дотримуєтеся абсолютно протилежних або кілька різних поглядів", - додав він.

Довідка УНІАН

  • Проектом "Північний потік-2" передбачено будівництво і робота двох гілок газопроводу загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Новий трубопровід в обхід України планували завершити до кінця 2019 року разом з уже наявним "Північним потоком-1".
  • Будівництво газопроводу було призупинено через введені США в грудні 2019 року санкції проти підрядників газопроводу.
  • Засновником компанії Nord Stream 2 AG є російський "Газпром". Фінансування проекту здійснюють європейські компанії - французька Engie, австрійська OMV, британсько-Нідерландська Shell, німецькі Uniper і Wintershall.
  • 15 липня глава Держдепу США Майкл Помпео попередив, що учасники проекту з будівництва " Північного потоку-2 "підпадуть під закон CAATSA" про протидію противникам Америки за допомогою санкцій " від 2017 року.
  • 23 липня Сенат США схвалив проект оборонного бюджету на 2021 фінансовий рік, який, в тому числі містить додаткові санкції проти компаній, причетних до будівництва "Північного потоку-2".