В Україні ймовірні блекаути / фото УНІАН

Українцям слід бути готовими до уражень об'єктів електромережі. Таку думку висловив директор енергетичних програм Центру імені Разумкова Володимир Омельченко.

Як йдеться в сюжеті ТСН, енергетична система країни - одна з головних цілей окупантів, адже відсутність електрики вкрай негативно впливає на велику кількість людей і на промисловість.

Тож, на думку фахівця, ремонтні бригади необхідно наперед забезпечити всією матеріально-технічною базою для швидкого відновлення електромереж. Водночас Омельченко зазначив, що українська енергетична система вже об'єднана з європейською, тож навіть у разі кількох аварій світло можна оперативно імпортувати з Європи.

"Якщо падає одна-дві електростанції, це не критично. Оскільки ми можемо оперативно переключитися на інші лінії, так влаштована система. Головне - захистити ТЕЦ та АЕС", - наголосив експерт.

Нагадаємо, 11 вересня російські загарбники завдали удару по Харківській ТЕЦ. У багатьох районах міста зникло світло і вода. У мережі повідомляли, що в Харкові зупинилося метро.

Вас також можуть зацікавити новини: