Нові тарифи на світло заженуть українців в борги / колаж УНІАН, фото УНІАН

Ріст тарифів на електроенергію, який анонсували в уряді, не змусить населення економити, а приведе лише до зростання боргів за комунальні послуги. Про це в ефірі "Новини.LIVE" заявив голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

"Підняття тарифів не приводить до економії. Підняття тарифів у найбіднішій країні Європи, яка воює третій рік, приведе до того, що борги за комуналку будуть збільшуватись. Це аксіома", – зазначив експерт.

Він також прокоментував новини про те, що уряд може залишити тарифи без змін для тих, хто споживає до 100 кВт, а для решти – підняти. Попенко наголосив, що 100 кВт споживають, за різними даними, тільки від 10% до 18% населення. "Якщо ви вибудовуєте тарифну політику, то вона повинна спонукати людей якраз економити. Правильно було зробити до 100 кВт і до 200 кВт, тому що у нас 75% населення споживає до 200 кВт", – підкреслив він.

Відео дня

За його словами, до 100 кВт – це холодильник, двічі на місяць пральна машина, зарядка телефону та іноді телевізор.

Тарифи на електроенергію

Варто зазначити, що 26 квітня Кабінет міністрів затвердив продовження пільгової ціни на електроенергію для населення на рівні 2 гривні 64 копійки за кіловат до кінця травня цього року. Отже до 31 травня уряд має ухвалити рішення, чи залишати вказаний тариф надалі.

Міністр енергетики Герман Галущенко 24 травня у Верховній Раді під час години запитань до уряду заявив, що до кінця травня буде ухвалено рішення щодо підвищення тарифу на електроенергію. За його словами, тарифи будуть диференційовані і будуть враховувати обсяги споживання електроенергії.

Вас також можуть зацікавити новини: